İçeriğe geç

Argoda Fırfır Ne Demek

Fırfır ne anlama gelir?

Bir fırfır, en az bir kısmı bir yandan diğer yana kıvrılan ve dönen iki telden yapılmış bir oyuncaktır. Tellerin her iki ucundan çekilip bırakılmasıyla çalınır, bu da orta kısmın tellerin etrafına hızlı ileri geri hareketlerle sarılmasına neden olur ve “firr” “firr” gibi bir ses çıkarır.

Fırfır yapmak ne demek?

Ruffles, topa bakmadan flipper kollarını amaçsızca ve çok hızlı bir şekilde döndürmek için kullanılan günlük bir terimdir. Ruffle yapanlar beceriksiz ve hatta asi olarak tanımlanıyordu.

Fırlama argoda ne demek?

“Firlama” kelimesi aslında halk arasında zayıf bir biçimde kullanılmış ve ifade edilmiştir. Bu bağlamda, insanlara atılgan, çok uyanık ve aktif denir ve insanları kolayca aldatabilirler. Ancak, doğrudan anlamıyla, yaramaz veya yaramaz çocuk gibi anlamlar çerçevesinde ele alınır.

Fırfır ne demek TDK?

RUFFLE KELİMESİNİN ANLAMI: Giysi, perde vb. kenarlarına dikilen fırfırlı veya toplanmış süs, farba, volan anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla yanlış olarak “frill” şeklinde yazılır.

Fırfır nasıl yazılır?

Tek heceli sözcüklerle yapılan ikilemeler arasında, telaffuzda vurgusu ikinci sözcüğe (son heceye) kayan ikilemeler, birleşik sözcük haline geldikleri için yan yana yazılır: cızbız, altüstü, cırcır böceği, civciv, çöp, nag, sel, kırbaç, hoş, yüz ifadesi, seine…

Fırıldak nedir TDK?

– Sürekli sözü değişen ve bozan kimse, mecaz anlamda insanlar için kullanılır.

Fırfır yasak değil mi?

Yani yaya güvenliği açısından oldukça tehlikeli bir kesici eleman varsa TÜV bunu ciddi bir kusur olarak değerlendirip inceleme yapmaz. Aynı mantıkla hareket edersek bahsettiğiniz zil ve düdükler de yasak ve ciddi bir kusurdur.

Fırfır ne demek langırt?

Bebeğin topa vurulduktan sonra 360 dereceden fazla döndürülmesi yani kıvırılması yasaktır.

Feed yapmak ne demek?

(beslemek) beslemek, yedirmek, yiyecek vermek; malzemeleri sağlamak ve ihtiyaçları karşılamak; desteklemek; yiyecek olmak; otlatmak; yemek, yiyecek almak, beslenmek; oyunu geçmek, oyunu geçmek. yemek

Argoda fiyaka ne demek?

Övünme, övünme, övünme, övünme.

Faça argoda ne demek?

Günümüzdeki anlamı “bozmak/çizmek” kısaltmasından türemiştir. Yüz: yüz, çehre, sima. (…) “Kötü çiçeklenme” terimi çoğunlukla kötü çiçeklenme için kullanılır. Faça: kavga sırasında bıçak yarası sonucu oluşan yaralar.

Zibid ne demek?

Anlamı araştırılan zibidi kelimesi bireyler için kullanılan bir kelimedir. TDK’ya göre zibidi kelimesi uygunsuz ve zamansız davranan kişiler için kullanılır.

Fırfır kimlere denir?

Eşgere: Açık, açık. Fırfırlar: Topaç. Uçuşan: Sümük. Fitoz: Sevimli.

Fek etmek ne demek TDK?

Fek; Bir varlığa bağlı ipoteğin kaldırılması işlemine verilen addır. Borcun ödenmesinden sonra varlığa bağlı ipoteğin kaldırılmasına karar verilir.

Fırdolayı ne demek TDK?

TDK Sözlük, merhum Yahya Kemal’in şu sözüyle kelimeyi açıklıyor: “Çamurun yanındaki taş bankın dibine firdola çiçekleri dikildi.” Fırdolaya, “her tarafta” anlamına geliyor.

Fıtri olarak ne demek?

Türkçe-Türkçe sözlükte (Osmanlı dönemi) Fitri kelimesinin anlamı Doğuştan gelen, doğuştan gelen, doğuştan gelen ve ilgili. Hayat kanunlarına karşılık gelir.

Fıkı ne anlama gelir?

Fıkıh (Arapça: الفقه), anlama, üslup veya anlayış derinliği anlamına gelen bir kelime olup, İslam hukukunun teorik ve pratik uygulama çalışmaları (fetva) için kullanılan bir terimdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir