İçeriğe geç

Cevap Yanıt Nedir

Cevap mı yanıt mı?

Cevap – Nisanyan Sözlük. Eski Türkçe “yanut”, “geri dönüş, fiyat, cevap” kelimesinden türemiştir. Bu kelime, Eski Türkçe yan – “geri dönüş” fiilinden, Eski Türkçe eki +Ut ile türetilmiştir. Türkiye Türkçesinde kenar kelimesi iken, Dil Devrimi döneminde yazılı dile girmiştir.

Cevap anlamlısı nedir?

Türkçe’de “cevap” kelimesinin eş anlamlısı “cevap” kelimesidir. Cevap, bir eylem, bir metin, bir kelime, bir istek veya bir soruya verilen cevaptır. “Cevap” kelimesi “cevap” kelimesiyle aynı anlama gelir.

Yanıtın anlamı nedir?

TDK’ya göre cevap kelimesi yerine, yanıt kelimesi de yanıt kelimesinin eş anlamlısı olarak kullanılabilir.

Cevabın anlamı nedir?

“Cevap” kelimesi, “bir soru, ifade veya durumla başa çıkmak veya bunlara yanıt vermek için söylenen, yazılan veya yapılan bir şey” anlamına gelen bir isimdir. 12 Aralık 2023 “Cevap” kelimesi, “bir soru, ifade veya durumla başa çıkmak veya bunlara yanıt vermek” anlamına gelen bir isimdir. bir soruya, ifadeye veya duruma. “Cevap olarak söylenen, yazılan veya yapılan bir şey” anlamına gelen bir isimdir.

Cevap ile yanıt zıt anlamlı mıdır?

Cevap kelimesinin zıt anlamı soru kelimesinin zıt anlamıdır. Bir kelimenin zıttı, o kelimenin zıttı ve karşıtı olan anlamdır. Bir kelimenin zıt anlamı, zıt anlamıdır. Cevap kelimesinin bir diğer adı cevaptır.

Yanıtın eş anlamlısı ne?

Cevap kelimesinin eş anlamlısı cevap kelimesidir.

Yanıtın zıt anlamlısı nedir?

Cevap kelimesinin zıt anlamına sahip iki farklı kelime vardır. Bunlardan ilki soru, ikincisi ise sorudur. Hem soru hem de soru kelimeleri dilimizde isim grubuna aittir.

Cevap kelimesinin eş anlamlısı nedir vikipedi?

değer-değer, cevap-cevap, yıl-yıl, medeniyet-medeniyet, fırsat-olasılık, acele-acil, deprem-zelzele, fakir-fakir, misafir-misafir, sınav-sınav, yöntem-yöntem, sorun-problem, araç-araç, araç-cihaz, görev-görev, düşünce-fikir.

Cevap kelimesinin kaç tane eş anlamlısı vardır?

“Cevap” kelimesinin eş anlamlısı “cevap”tır. Ayrıca, cevaplar yerine cevap, yanıt, yanıt vb. kelimeler de kullanılabilir. Telaffuzları ve yazımları farklı olsa da, “cevap” ve “cevap” eş anlamlı kelimelerdir.

Yanıtın kökü nedir?

Örneğin, “cevap” sözcüğü yan- fiiliyle ilişkilidir; ancak buradaki yan- fiili, tutmak anlamına gelen yan- fiili değil, Türkçede tek başına kullanılmayan yan- fiilidir ve “geri dönmek” anlamına gelir (Gülensoy 2007: 1053-1059).

Yanıtı hangi dilde?

Cevap: Yüzyıllar önce dilimize Arapçadan veya Farsçadan giren kelimeler zamanla Türkçenin telaffuzuna uyum sağlamıştır.

Yanıtın eş anlamlısı nedir kardeş?

Cevap kelimesinin eş anlamlıları olan kelimeler Cevap kelimesi ve yanıt kelimesi aynı anlamda bir cümle içerisinde kullanılabilir.

Cevap ve yanıt eş anlamlı mı?

Cevap kelimesi yerine eşanlamlı olan “cevap” kelimesi de kullanılabilir. Aynı anlama gelen cevap kelimesi bazen cevap kelimesine tercih edilir.

Cevap kelimesi Türkçe midir?

Arapça cwb kökünden gelen bir kelimedir, cawāb جواب, “cevap” anlamına gelir.

Soru ne anlama gelir?

Bir soru veya istek, dilsel bir ifade veya bilgi istemek için yapılan bir tür ifadedir. İstenen bilgi için olumlu veya olumsuz bir cevap verilir.

Cevabı mı cevabı mı?

Çekimlemetekil2. çoğultamlayancevabınızın3. çoğulyalıncevabıbelirtmecevabınıyönelmecevabına40 satır daha

Cevap Türkçe kelime mi?

Arapça cwb kökünden gelen bir kelimedir, cawāb جواب, “cevap” anlamına gelir.

Soru cevap zit mi?

“Cevap kelimesinin zıt anlamlısı nedir?” sorusunun cevabı, soru ve soru kelimeleridir. Soru ve soru kelimeleri aynı anlama gelir. Bu iki kelime, cevap kelimesinin zıt anlamlısı olarak da kullanılabilir. Soru ve soru kelimeleri, cevap kelimesinin zıt anlamlısıdır.

Yanıtı Türkçe kökenli mi?

Cevap: Yüzyıllar önce dilimize Arapça veya Farsçadan giren kelimeler zamanla Türkçe telaffuza uyarlanmıştır. Şüphesiz bu kelimelerin orijinal halleri Osmanlıca sözlüklerde yer almakta olup, Türkçenin fonetik uyumlarını yansıtan yaygın halleri de Türkçe kelimelerde yer almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir