İçeriğe geç

Kararan Cilt Nasıl Beyazlar

Kararan cildi ne beyazlatır?

Portakal Suyu ve Zerdeçal: Portakal suyu ve zerdeçal tozunu karıştırarak elde ettiğiniz karışım cilt üzerinde aydınlatıcı bir etkiye sahiptir. Temiz cilde uygulanması gereken bu maske aynı zamanda siyah noktalardan kurtulmanıza da yardımcı olacaktır.

Cildi en hızlı ne beyazlatır?

Zerdeçal, beyazlatıcı özellikleriyle bilinen doğal özlerden biridir. Zerdeçal tozu, buğday unu ve limon suyunu karıştırıp yüzünüzde 15 dakika bekletmelisiniz. Daha sonra cildinizi ılık suyla yıkayarak daha temiz ve beyaz bir görünüm elde edin.

Ciltte kararma nasıl geçer?

Kararma sorununa çözüm arıyorsanız… Cilt açıcı ve leke giderici kremleri düzenli olarak kullanarak çözüm bulabilirsiniz. Özellikle E vitamini ve laktik ve glikolik asit içeren ürünlerle sonuç alabilirsiniz. E vitamini cildi beslerken, asitliği cildin kolayca soyulmasına ve renk değiştirmesine katkıda bulunur.

Cilt beyazlatma evde nasıl yapılır?

1 kase yoğurdu 1 tatlı kaşığı yulaf unu ile iyice karıştırın. Elde ettiğiniz karışıma 1 tatlı kaşığı bal ekleyip karıştırmaya devam edin. Karışımı buzdolabında 1 saat soğumaya bırakın. Kalın maskenizi boynunuza ve yüzünüze uygulayın. 30 dakika bekledikten sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayın.

Esmer teni beyazlatmak için ne yapılır?

Pirinç unu ekleyin: Patates suyuna pirinç ununu yavaşça ekleyin ve karıştırın. Karışım lapa olmalı, bu yüzden pirinç ununu yavaş yavaş ekleyin. Pirinç unu cildi yumuşatmaya ve koyu cildi açmaya yardımcı olur. Maskeyi uygulayın: Karışımı temiz cildinize uygulayın ve 15 dakika bekletin.

Ten rengini ne açar?

Hidrokinon kremleri altın standart olarak kabul edilir ve dünya çapında en sık reçete edilen cilt beyazlatma maddesidir. Reçeteli kremler %4 veya %2 konsantrasyonlarında hidrokinon içerir. Öte yandan hidrokinon güçlü bir melanin inhibitörüdür ve kullanım sırasında güneşe maruz kalmak kolayca cilt hasarına neden olabilir.

Beyaz tenli olmak için ne yemeliyiz?

Cildi beyazlatan besinler nelerdir? Limon, patates, C vitamini, bitter çikolata, yeşil çay, sarı ve kırmızı meyveler, soya ve yulaf ezmesi gibi besinlerin yardımıyla cildinizi beyazlatabilirsiniz. Limon: İçerdiği asitler nedeniyle cildi doğal olarak beyazlatmak için kullanılabilir.

Yüz rengi nasıl beyaz?

Domates suyu, yulaf unu ve kremayı iyice karıştırın. Macunsu karışımı yüzünüze uygulayın, 20 dakika bekleyin ve ardından yüzünüzü iyice durulayın. Limon suyu, gül suyu, yumurta, badem yağı, bal, yulaf unu ve sirkeyi bir kasede karıştırın ve cildinize uygulayın. 30 dakika sonra cildinizi ılık suyla durulayabilirsiniz.

Güneş esmerliği nasıl geçer?

Güneş lekelerini tedavi etmek için geceleri düzenli olarak aydınlatıcı serumlar ve kremler kullanılmalıdır. Özellikle inatçı cilt lekeleri için krem ​​kullanımı gereklidir. Çiller ve cildin üst tabakasında bulunan güneş lekeleri gibi güneş lekeleri lPL ışık sistemleri, KTP ve fraksiyonel lazer ile tedavi edilebilir.

Cilt niye kararır?

Cildin koyulaşmasına hiperpigmentasyon da denir. Ciltte melanin pigmentinin aşırı üretilmesinden kaynaklanır. Melanin pigmenti, cilt rengini açık ve koyu yapan bir pigmenttir. Bu pigmentin aşırı üretimi, yani cildin koyulaşması farklı yaşlarda görülebilir.

Özel bölge kararmasına ne iyi gelir?

Elma suyu masajı: Yarım elma rendelenir ve suyu koyu bölgelere sürülerek masaj yapılır. Bu işlemi haftada iki kez uygulamak vajinal bölgeyi aydınlatacaktır. Zeytinyağı masajı: Birkaç damla zeytinyağı ile masaj yapmak vajinal bölgeyi koyulaştırmak için yeterlidir.

Bacak arası kararma nasıl geçer?

Lazer uygulaması genital bölgedeki kıl köklerinin içinde koyulaşmış melanosit hücrelerini barındıran dermis tabakasını temizler ve yirmi dakikalık bir işlemde gözle görülür bir renk değişimi sağlar. Tedaviden hemen sonra kadınlar normal hayatlarına devam edebilirler.

Bembeyaz bir cilt için ne yapmalı?

Işıltılı ve parlak bir cilt için uygulayabileceğiniz yöntemler: Her sabah ve akşam cildinizi temizleyin. … Nemlendirici kullanın. … Detoks suyu ile canlandırın. … Elma sirkesi ile ferahlayın. … Bal maskesi yapın. … Aloe vera ile cilt tonunuzu aydınlatın. … Gül suyu kullanın. … Su için.

Kararan yüz nasıl beyazlatılır?

Tarif için 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı karbonat ve yarım tatlı kaşığı taze limon suyu yeterlidir. Bu karışımı gözleriniz hariç tüm yüzünüze uygulayabilirsiniz. Karışımı 15 dakika bekletip ardından ılık suyla yıkayabilirsiniz. Bu yöntemin ayrıca cildi aydınlatma özelliği de vardır.

Yüze yoğurt sürmek yüzü beyazlatır mı?

Yoğurt maskesi lekeleri azaltır ve cilt rengini açar. Yoğurtta bulunan laktik asit cildin üst tabakasını nazikçe eksfoliye eder ve lekelerin azalmasına yardımcı olur. Ayrıca yoğurt cildin nem dengesini düzenleyerek lekelerin daha az görünmesini sağlar.

Cilt rengini ne beyazlatır?

Cilt beyazlatmada en çok tercih edilen yöntem lazer uygulamasıdır. Bu yöntem lazerin cilt dokusundaki melanositleri yok etme yeteneğini kullanır. Bu cilt tonunu açar ve cilt kusurlarını ortadan kaldırır. Lazer ışınları 3-4 mm’lik bir alana etki eder.

Kararan cilt eski haline döner mi?

Bronzlaşmış cilt eski haline döner mi? Evet, bronzlaşmış cilt eski haline döner. Genellikle cilt bronzluğu kendiliğinden kaybolur. Ancak süreyi kısaltmak istiyorsanız bronzlaştırıcı kremler, yoğurt maskeleri ve pirinç suyu toniği gibi yöntemlere başvurabilirsiniz.

Güneşte çok karardım nasıl beyazlarım?

Limon: Güneşten kaynaklanan kararmayı en çok azaltan ürünlerden biri limondur. 1 limonu sıkıp koyu bölgeye masaj yapabilirsiniz. Limonu 30 dakika cildinizde beklettikten sonra iyice durulayıp haftada üç kez bu işlemi tekrarlayabilirsiniz.

Cilt rengi neden kararır?

Cilt tonunun eşit olmamasının başlıca nedenlerinden biri de cildin nem kaybıdır. Cildin alt katmanları nem kaybettiğinde koyulaşma meydana gelir. Cildin koyulaşmasının başlıca nedenlerinden biri de çok fazla güneş ışığına maruz kalmaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir